Relining villa

Relining för villaägare

Bor du i en villa som är över 40 år? Luktar det illa från badrummet?

Idag finns det smidiga lösningar för att renovera hela eller delar av avloppssystem utan att bryta upp golv och väggar. Reliningen utförs på bara några dagar och med minsta möjliga besvär för dig som boende. Under arbetet är toalett och dusch avstängt, men vi förser er med tillfälliga toaletter under tiden. Det går däremot utmärkt att använda sig av dricksvatten under arbetet.

Vi brukar rekommendera att vara ute i god tid när det gäller planering av relining. Vattenskador kan vara både dyra och omfattande. Tecken på att det börjar bli läge att se över avloppen är dålig avrinning, kluckande från toalett/golvbrunn, dålig lukt och givetvis om man vet med sig att fastigheten är över 40 år. Generellt brukar avloppen behöva någon form av omsorg efter ca 40-50 år.

Relining-villa

Använd rotavdraget vid en avloppsrenovering!

Vid avloppsrenovering så kan ROT-avdraget nyttjas. ROT-avdraget innebär att du endast betalar 30% av arbetskostnaden på belopp upp till max 50 000 per person och år. Avdraget görs direkt på fakturan och Dakki sköter det administrativa med Skatteverket.
 

Vad kostar det?

Det är svårt för oss att ge en prisuppskattning utan att veta något om fastigheten. Det är många parametrar som spelar in, antalet anslutningar, hur många meter ledning, val av metod, golvbrunnar osv. Kontakta oss gärna för prisuppgift på just din fastighet. Vid relining av villor går det att använda sig av rotavdraget.

Är du osäker på vilket skick avloppssystemet är i brukar vi i första hand rekommendera en rörinspektion.

 

Läs också:

Vad är relining?
Att tänka på inför en relining
Reliningprojektet – hur går det till?
Därför väljer du Dakki

Relining-villa-pris