Rörinspektion och Röranalys

Undersök avloppet med en rörinspektion eller röranalys

En rörinspektion och röranalys ger snabbt värdefull information om avloppets skick, och löpande underhåll minskar risken för framtida vattenskador och läckage.

  • Luktar det illa i badrummet?

  • Äger, bor eller förvaltar du en fastighet som är över 40 år?
  • Är du osäker på vilket skick avloppen är i?
  • Har ni haft något läckage?

Då kan en rörinspektion vara på sin plats. Visar det sig att rören är i dåligt skick hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen efter era önskemål och rörens behov. Vi har material & metoder som lämpar sig för alla avloppssystem.

Behöver du göra en grundligare besiktning, t.ex. inför ett stambyte eller en reliningupphandling är en röranalys ett bättre alternativ.


Så inspekteras rören

Med kameraövervakad utrustning filmar vi avloppsrörens insida. Vi rör inte fastighetens ytskikt vid varken rörinspektion eller röranalys, utan flyttar istället toaletten och demonterar vattenlåset under handfatet/diskhon för att komma ner med kameran. Filmen ger oss en bra bild över rörens och stammarnas skick, och vi kan skapa en kartläggning över hur rören är dragna. På detta sätt upptäcker vi eventuella störningar, hinder eller stopp i avloppet och kan då åtgärda ett problem innan någon skada är skedd. När vi är klara återställer vi och lämnar bostaden i samma skick som när vi kom.

Efter undersökningen överlämnas alltid dokumentation från filmning och förslag på eventuella åtgärder.

Rörinspektion

Rörinspektion

Vid en rörinspektion ser vi aktuellt tillstånd och eventuella risker för t.ex. en framtida vattenläcka. Vi rekommenderar därför att göra det regelbundet. Undersökningen tar inte lång tid, bara några timmar, och är en billig försäkring för att slippa vattenskador och andra obehagliga överraskningar.
 

Med en rörinspektion kan vi se följande:

  • Skarvförskjutningar
  • Synliga gummiringar
  • Avlagringar
  • Läckage (hål och sprickor)
  • Sättningar
  • Främmande föremål eller byggmaterial
Röranalys-fastighet

Flera anledningar att göra en rörinspektion

Oftast kontrollerar man rören när något redan har gått fel. Man kan ha fått stopp i avloppet, en illaluktande toalett, läckage eller fuktskador. Det är dock en god idé att även utföra proaktivt. Om inte annat vid köp eller sälj av en bostad för att undvika dolda fel eller vid en renovering för att säkerställa att allt går rätt till.

Vill du boka en rörinspektion eller veta mer? Kontakta oss!

Rörinspektion

Röranalys - En komplett besiktning av ditt avloppssystem

En röranalys ger en detaljerad dagsstatus på det befintliga rörsystemet. Det omfattar förutom det vi ser i en rörinspektion även stickprovsvis spolning, slipning och torkning av ett urval ledningar.

Ibland finns det behov av att använda analysen som ett underlag inför en reliningupphandling. Då hjälper vi till med detta genom en utökad röranalys. Där kan vi behöva kapa en bit från stammen för att se hur godset ser ut. På så vis får både vi och kunden mer information om avloppsstammarna och kan fatta ett gemensamt beslut som är bäst för just er fastighet. Analysen tar alltifrån ett par timmar till en dag att utföra.
 

Vi hjälper er gärna med detta arbete och är alltid måna om att hitta den bästa lösningen för kunden!

 

Analys-avlopp